Over mij

Draagconsulent Desiree Plasman

Hi, ik ben desiree

let's meet

Draagconsulent en kraamverzorgster, een goeie combi al zeg ik het zelf. Ik help graag anderen bij het dragen van hun baby. Wie weet wordt jij wel net zo enthousiast als mij? 

Ik geniet enorm van mijn werk als kraamverzorgster. Ouders helpen bij de eerste week van hun pasgeboren baby, hun ondersteunen in alle vragen en wensen die zij hebben en soms zelfs al assisteren bij een bevalling, voor mij is dat toch wel de kers op de taart. 

gediplomeerd kraamverzorgster

Sinds 2016

gecertificeerd ergonomisch draagconsulent

Sinds 2020

 

Hoe First Dees begon

In mijn werk als Kraamverzorgster krijg ik geregeld de vraag, “Ik heb trouwens zo’n doek/draagzak gekocht, wil jij me daar bij helpen?” Ik gaf hierbij altijd aan dat ik hier maar weinig van af wist en ze vast wel wat op internet over kon vinden, via YouTube.

Tijdens een scholingsdag voor kraamverzorgsters deed ik samen met mijn collega Iris een korte cursus van ‘Liefdevoldragen’, over dragen in een draagdoek. Dit was voor mij een echte eye opener. Zo had ik er nog niet eerder bij stil gestaan. De geborgenheid, liefde en troost die je allemaal kunt geven terwijl je je kleintje draagt, en een bijkomend voordeel: je hebt even je handen vrij. Dit zette mij zeker aan het denken. Niet veel later heb ik mij dus maar snel aangemeld voor de scholing (ergonomisch) draagconsulent bij ‘Liefdevoldragen’.

Na deze leerzame scholingsdagen ben ik al snel doeken en dragers gaan kopen om gezinnen hierover te kunnen informeren en te helpen met het dragen. Ik was hier zo enthousiast over dat ik dit graag met anderen wilde delen. Daardoor kwam het idee om een eigen bedrijf te starten ‘First Dees‘.

Started

1 juli 2021

Over Desiree

Born in 1997, Balkbrug

Samen met mijn vriend Sjoerd en onze dochter Liyah wonen wij in Balkbrug, in het huis waar ik geboren ben. Sinds 2013 zijn wij verliefd en samen hebben wij een gezellig druk leven.

13 Januari 2023 zijn wij ouders geworden van onze dochter Liyah Norah Hamberg, wat zijn wij ontzettend verliefd op haar. Na een zwangerschap die niet altijd even fijn verliep, een snelle bevalling en een bijzondere kraamweek kan ik nu eindelijk zelf mijn ‘echte’ baby dragen. Hier heb ik zo naar uitgekeken, vanaf de 1e keer dragen tot en met de dag van vandaag geniet ik hier enorm van!

First Dees

Desiree Plasman

Draagconsulten
Veilig en ergonomisch leren dragen.
Moms Meet Moms

Ik ben als expert verbonden aan Moms meet Moms: de community voor moms (to be)