Over mij

Hi, ik ben desiree Plasman

Born in 1997, Balkbrug

Samen met mijn man Sjoerd en onze dochter Liyah wonen wij in Balkbrug, in het huis waar ik geboren ben. Sinds 2013 zijn wij samen, en inmiddels hebben wij allebei onze eigen onderneming. Daar haal ik veel energie uit, ik vind het heerlijk om een wandeling te maken, of een rondje op de motor te rijden. En soms vind ik het ook net zo fijn om lekker knus thuis te zijn.

13 Januari 2023 zijn wij ouders geworden van onze dochter Liyah Norah Hamberg. Ik had een zwangerschap die niet altijd even fijn verliep, een snelle thuis bevalling in bad en een bijzondere, fijne kraamweek waar wij nog graag op terug kijken.

Na zo’n 7 jaar gewerkt te hebben bij 2 verschillende kraambureaus, ben ik in 2023 als zelfstandig kraamverzorgster verder gegaan. Een nieuwe uitdaging, die mij veel vrijheid geeft, vooral omdat ik nu de zorg kan geven aan het gezin die goed bij mij past, en ik flexibel kan zijn in de wensen. Op die manier vind ik mijn werk het leukste.

Na de geboorte van onze dochter ben ik mijn werk iets anders gaan doen, het is persoonlijker geworden en ik begrijp nu veel beter wat er op je af komt en wat je daarbij allemaal voelt. Ook neem ik de tijd om wat informatie te geven over wat je na de kraamtijd kan verwachten, en voornamelijk wat is ‘normaal’, denk daarbij aan gevoelens of een slaap patroon.

Naast kraamverzorgster ben ik ook draagconsulent, een fijne combinatie vind ik zelf. Ik kan het er goed bij doen, en op die manier iets extra’s aanbieden na de kraamtijd. 

Ik ben ingeschreven bij het Kennis centrum kraamzorg en volg alle verplichte cursussen en bijscholingen.

gediplomeerd kraamverzorgster

Sinds 2016

gecertificeerd ergonomisch draagconsulent

Sinds 2020

 

First Dees

Desiree Plasman

Hoe First Dees begon

In mijn werk als Kraamverzorgster krijg ik geregeld de vraag, “Ik heb trouwens zo’n doek/draagzak gekocht, wil jij me daar bij helpen?” Ik gaf hierbij altijd aan dat ik hier maar weinig van af wist en ze vast wel wat op internet over kon vinden, via YouTube.

Tijdens een scholingsdag voor kraamverzorgsters deed ik samen met mijn collega Iris een korte cursus van ‘Liefdevoldragen’, over dragen in een draagdoek. Dit was voor mij een echte eye opener. Zo had ik er nog niet eerder bij stil gestaan. De geborgenheid, liefde en troost die je allemaal kunt geven terwijl je je kleintje draagt, en een bijkomend voordeel: je hebt even je handen vrij. Dit zette mij zeker aan het denken. Niet veel later heb ik mij dus maar snel aangemeld voor de scholing (ergonomisch) draagconsulent bij ‘Liefdevoldragen’.

Na deze leerzame scholingsdagen ben ik al snel draagdoeken en draagzakken gaan kopen om gezinnen hierover te kunnen informeren en te helpen met het dragen. Ik was hier zo enthousiast over dat ik dit graag met anderen wilde delen. Daardoor kwam het idee om een eigen bedrijf te starten ‘First Dees‘.

De naam ‘First Dees’ is niet zomaar gekozen. Samen met een kraamvrouw was ik aan het sparren over mijn ideeën zij was zo enthousiast dat ze tijdens de nachtvoeding de naam First Dees had bedacht, met de gedachte : Je moet eerst naar Desiree als je wil gaan dragen. Super tof, want mensen om mij heen noemen mij vaak Dees. Ook past het goed bij mijn werk als kraamverzorgster, ik ben er namelijk voor jou, in jou eerste dagen als ouder(s) en de eerste dagen van jouw kindje(s).

Started

1 juli 2021