Rugdragen met draagzak

Herken je dat?

 • Je wilt dragen, maar geen idee waar te beginnen?
 • Je komt niet verder met dat ene YouTube filmpje?
 • Je graag meer je handen vrij zou willen hebben, maar hoe?
 • Je het gevoel hebt dat dragen zwaar en ingewikkeld is?

Lees dan verder voor de draagconsult mogelijkheden.

tula draagzak

Voor wie?

 • Alle papa’s en mama’s die hun baby graag veilig en dichtbij dragen.
 • Wanneer je de hechting met je baby optimaal wil benutten.
 • Als je de motorische ontwikkeling van jouw baby optimaal wilt ondersteunen.
 • Je graag je handen vrij wilt, maar toch je baby dichtbij.
Leren dragen

Hoe werkt het?

 • Ik kom altijd bij je thuis.
 • Het consult duurt ongeveer 1.5 uur.
 • Ik neem alle materialen mee.
 • We oefenen altijd met een speciale draagpop.
 • We oefenen de knooptechniek samen en daarna oefen je dit alleen met mij erbij.  Met een draagzak ga je verschillen ervaren.
 • Als er de mogelijkheid is kunnen we als laatste met jouw baby samen oefenen.
 • Achteraf ontvang je jouw persoonlijke tips en adviezen en de geoefende knooptechniek stap voor stap in de mail.
 • Ik blijf altijd bereikbaar voor jouw vragen.
Door Desiree haar fijne uitleg en tips draag ik haar nu elke dag met veel plezier. Ik weet zeker dat ik nu goed knoop en dat zij goed gedragen wordt. Ondertussen valt ze niet meer altijd in slaap tijdens het wandelen maar kijkt vrolijk om haar heen
Buiten dragen
Elsa, moeder van F

Consulten zijn altijd op maat

Knoop Consult, €70,-

1 knooptechniek leren met een geweven of rekbare doek.

Tijdens een knoop consult leer ik je 1 knooptechniek met een draagdoek aan, van begin tot eind. Je hebt de keuze uit een rekbare-, geweven doek of een ringsling. Tijdens een knoopconsult, dat 1 op 1 is, leer ik je stap voor stap veilig en ergonomisch dragen. Ik beantwoord al je persoonlijke draagvragen en na afloop van dit consult kun je je baby veilig en ergonomisch dragen. Tijdens een consult wordt er altijd gebruik gemaakt van een draagpop. Wanneer er de gelegenheid voor is knopen we de laatste keer met jouw baby in de doek.

Wanneer je nog geen doek hebt is dit geen probleem, tijdens het consult kun je met verschillende draagdoeken van mij leren knopen en doeken uitproberen. Het is ook mogelijk om, een draagdoek naar keuze, na afloop van het consult via mij aan te schaffen.

Je ontvangt na het consult een mail met de knooptechniek die stap voor stap staat beschreven, persoonlijke tips en adviezen om dit nog eens na te lezen.

Wil je graag met meerdere mensen (groep) 1 knooptechniek leren (dezelfde)? Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een babyshower/workshop. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Oriëntatie Consult, €80,-

Keuze stress, ergonomische draagzak of draagdoek?

Wil je eerst graag informatie over de verschillende mogelijkheden om je baby te gaan dragen? Dat kan tijdens dit consult. Je hebt dan de mogelijkheid draagdoeken en draagzakken uit te proberen. Ik geef uitleg over de verschillende draagmanieren en je kunt passen en ervaren wat de verschillen zijn om met een draagdoek of een draagzak te dragen.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt welke draagmanier het beste bij jullie past leer ik je óf stap voor stap de draagdoek veilig en ergonomisch te gebruiken óf ga je door te passen ontdekken welke draagzak bij jou past. Tijdens dit consult wordt er altijd gebruik gemaakt van een speciale draagpop. Na afloop van het consult is het mogelijk om een draagdoek of ergonomische drager van jullie keuze via mij aan te schaffen.

Als je een knooptechniek hebt geleerd ontvang je na het consult een mail met de knooptechniek stap voor stap uitgewerkt, persoonlijke tips en adviezen om dit nog eens na te lezen.

Wil je graag met meerdere mensen oriënteren? Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een babyshower/workshop. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Pas Consult,
€70,-

Ontdek welke ergonomische draagzak bij jullie past.

Een pasconsult is er om te ontdekken welke draagzak bij jullie past. Tijdens een pasconsult geef ik informatie over de verschillende ergonomische dragers en gaan we passen en ervaren welke draagzak het beste past bij jou en je baby. 

Voorafgaand aan het consult maak ik een selectie in het aantal dragers afhankelijk van jouw wens(en), postuur, de broekmaat en de leeftijd van jullie kindje. Tijdens dit consult wordt er altijd gebruik gemaakt van een speciale draagpop. Na afloop van een pasconsult is het mogelijk om de draagzak van jullie keuze via mij aan te schaffen.

Heb je voorkeur of ben je erg benieuwd naar bepaalde of meerdere dragers, laat mij dit dan gerust van tevoren weten.

Wil je graag met meerdere mensen draagzakken uitproberen? Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een babyshower/workshop. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Zwanger Consult, €85,-

Tijdens de zwangerschap al leren dragen en daarna.

Ben je zwanger? Gefeliciteerd!

Wil je graag voordat de baby is geboren uitgebreide informatie over de mogelijkheden om straks je baby ergonomisch te dragen? Dan is een zwanger consult wat voor jou.

Het consult bestaat uit twee consult afspraken:

Tijdens het eerste consult afspraak:  Geef ik uitleg over ergonomisch dragen met een draagdoek of ergonomische draagzak. Ik leer je óf stap voor stap om een draagdoek veilig en ergonomisch te gebruiken óf door te passen  ontdekken welke draagzak bij jou past. Tijdens dit consult wordt er altijd gebruik gemaakt van een speciale draagpop. Na afloop van dit consult is het mogelijk om een draagdoek of draagzak van jullie keuze via mij aan te schaffen.

De tweede consult afspraak: Maken we wanneer jullie baby is geboren en jullie eraan toe zijn om te gaan dragen. Tijdens dit consult lopen we de knooptechniek of de draagzak nogmaals door met behulp van een speciale draagpop. En wanneer de situatie het toelaat ook met jouw baby.

Wil je graag met meerdere zwangere tegelijk? Dat kan, bijvoorbeeld in de vorm van een babyshower/workshop. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Fijne knoopjes, €35,-

Consult voor puntjes op de i van een draagdoek of draagzak.

Heb je al een ergonomische draagzak of draagdoek maar ervaar je een probleem bij het gebruiken van je draagdoek of draagzak? Ik kom bij jou thuis om de drager volledig af te stellen of de puntjes op de i te zetten met het knopen van jouw doek. Ik kijk met je mee en beantwoord al je vragen.

Dit consult is ook bedoeld voor wanneer je na een paar maanden wilt gaan rugdragen met je draagzak.

Omdat dit consult alleen maar persoonlijke vragen van jou bevat, is het niet mogelijk dit samen met iemand anders te doen (uitgezonderd je partner natuurlijk).

Duo Consult,
€90,-

Samen met vriendin, oma of buurvrouw leren dragen.

Samen leren dragen hoe leuk is dat!

Jullie leren allebei dezelfde knooptechniek of jullie leren allebei dragen met een draagzak naar keuze. Stap voor stap leer ik jullie alles met persoonlijk advies. Het is ook mogelijk om een draagdoek of ergonomische draagzak na afloop van het consult via mij aan te schaffen.

Duo consult is er ook voor als jij en je partner willen gaan dragen. 

Jullie ontvangen wanneer je een knooptechniek hebt geleerd, na het consult, een persoonlijke mail met de knooptechniek stap voor stap beschreven met persoonlijke tips en adviezen om dit nog eens na te lezen.